حدیث هایی در مورد محبوب ترین مردم
1- حضرت محمد (صلی الله علیه و آله و سلّم) می فرمایند:مردم عائله و جیره خواران خداوندند و محبوب ترین آن ها نزد خدا کسی است که سودش به عائله ی خدا برسد و خانواده ای را خوشحال کند.
منبع : اصول کافی٬ ج٢/ص١۶۴٬ حدیث۵.
2- حضرت محمد (صلی الله علیه و آله و سلّم) می فرمایند:بهترین مردم کسی است که بیشتر به مردم سود برساند.
منبع : مواعظ الوردیه
3- حضرت محمد (صلی الله علیه و آله و سلّم) می فرمایند: نزدیک ترین مردم به درجه ی پیامبری، عالمان و مجاهدان اند. چون عالمان مردم را به آنچه پیامبران آورده اند رهنمون می شوند و مجاهدان برای حفظ آنچه پیامبران آورده اند با شمشیرهایشان جهاد می کنند.
منبع : المحجه البیضاء١/١۴
4- حضرت محمد (صلی الله علیه و آله و سلّم) می فرمایند: بهترین مردم کسی است که خود را وقف راه خدا کند، با دشمنان خدا نبرد کند و در این نبرد، خواهان مرگ یا کشته شدن باشد.
منبع :مستدرک الوسائل ١١/١٧
5- حضرت محمد (صلی الله علیه و آله و سلّم) می فرمایند: مهرورزی مومن با مومن برای رضای خدا از بزرگترین شاخه های ایمان است، هر کس دوستی و دشمنی و بخشش و دریغش همه در راه کسب رضای خدا باشد از برگزیدگان است.
منبع : تحف العقول ۴٨
6- رسول اکرم (صلّی الله علیه و آله و سلّم) فرمودند: شایسته ترین مردم کسی است که در پی اصلاح مردم باشد، و بهترین مردم کسی است که مردم از او نفع و بهره برند.
منبع : البحار ٧٧/١١٢
7- رسول اکرم (صلّی الله علیه و آله و سلّم) فرموده اند: محبوب ترین آفریده ها نزد خداوند، جوان نورس و خوش سیمایی است که جوانی و زیبایی خود را در راه خدا و فرمانبری او خرج کند. این کسی است که خداوند به او بر فرشتگان فخر می کند و می گوید: این به راستی بنده من است.
منبع : محمدی ری شهری، میزان الحکمه، دار الحدیث، 1416 ق، ج5، ص 9.
8- حضرت رسول اکرم (صلّی الله علیه و آله و سلّم) فرموده اند: آنکس که می خواهد عزیزترین مردم باشد باید از گناه اجتناب نماید و به تقوی و پرهیزکاری بگراید.
منبع : بحار جلد 17 ص 48
9- حضرت امام صادق (علیه السّلام) فرموده اند: خدا عزوجل می فرماید: خلق عیال منند و دوست داشتنی ترین آنها نزد من مهربانتر بدانها است و کوشاتر در حوائج آنها.
منبع: اصول کافی جلد 4، ص591
10- رسول اکرم (صلّی الله علیه و آله و سلّم) فرموده اند: به راستی بزرگ ترین مردم در رتبه، روز رستاخیز در نزد خدا، آن کس است که در زمین خدا برای خیرخواهی و نصیحت خلق خدا بیشتر دوندگی می کند.
منبع: اصول کافی جلد 4،ص619